Sånt man inte alltid tänker på.

 Drick te istället för kaffe. Te innehåller hela 99.7% vatten. Och en kopp te på 20 cl innehåller endast 2 kalorier (kcal). Te innehåller även mycket antioxidanter som sägs kunna motverka sjukdomar och åldrande.

 Ta trappen upp istället för hissen, hoppa av en busshållsplats tidigare, gå eller cykla till skolan/jobbet, gör 30 minuters promenad om dagen till en vana. Daglig vardagsmotion är den bästa.

 Drick ett glas mineralvatten till maten istället för läsk när du käkar ute. 
 
 Drick vatten ofta. Det ökar din mättnadskänsla och oftast när du tror att du är hungrig så är kroppen ute efter vätska. Drick alltid ett stort glas innan varje måltid och flera stora glas under dagen. Tänk också på att om du svettas ut vätska behöver du fylla på ännu mer. 
 
 Sov mera! Helst ska man ju sova åtta timmar, men försök att åtminstone sova sju. Ifall du har sömnbrist, leder detta direkt till att dina hungerkänslor ökar och att du får sämre självdisciplin, och du är genast i en ond cirkel.
 
 Ät mat från en mindre tallrik. Stora portioner frestar till att man äter mycket mer än om portionen är liten, och därför ger det god effekt att göra portionerna mindre. För att slippa besvikelsen med att bara få en halv tallrik mat kan du äta maten från en liten tallrik. På så sätt får du visuellt en rejäl portion utan att få lika rejält med kalorier.
 
 Träna på fastande mage. Det är väldigt skönt när man vänjer sig och det gynnar förbränningen. Med fastande menar jag inte att du måste träna på morgonen innan frukost, men låt det gärna gå 3-4 timmar efter en måltid innan du tränar.
 
 Lägg ner dom snabba kolhydraterna, snabba kolhydrater mättar dåligt och kan kommer göra dig pigg just för tillfället men det kraschar fort och då är risken stor att du blir sugen på mer mat. Här snackar vi alltså vitt bröd, måltider som innehåller mjöl, pasta, ris m.m..

 Dumpa alkoholen. Åtminstone i största möjliga mängd, den är en riktig kalorifälla som gör att kroppen sväller upp. (Hört talas om spritfet?) Dessutom påverkar den kroppen och musklerna negativt på många andra sätt. (Haha, jag hittade även detta på iq.se: "Hos kvinnor kan halten av manligt könshormon öka vid hög alkoholkonsumtion, samtidigt som halten av kvinnliga könshormoner sjunker. Kvinnor som dricker mycket under lång tid får ofta ett mer maskulint utseende.") Mer hälsoeffekter pga alkohol kan ni hitta HÄR.
 
 Höj proteinintaget, du blir dels mättare av protein och du bevarar även muskler bättre.
 
  
 

KOMMENTERA HÄR!

Remember that no one is anonymous on the Internet. Peddobear can see you everywhere.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0